Johanna & Anders

Vi fick vårt drömbröllop!

"Vi hade bestämt att vårt bröllop skulle gå i färgerna champagne, vitt, och lila, men allt började egentligen med inbjudningskorten. Med dem bestämdes vilken ton vi ville sätta på bröllopet och vad vi ville förmedla till gästerna, helt enkelt vilken typ av bröllop det skulle bli. För oss var det även viktigt att dels ha en röd tråd genom bröllopet och dels att hålla en viss stil och det hade vi nog inte lyckats med om vi hade tillverkat mycket själva. Därför valde vi att beställa från Calligraphen. De hade allt vi ville ha och vi fick dessutom en genomgående stil på inbjudningskort, vigselprogram, festprogram och placeringskort, så som vi såg det framför oss. Korten var i vaniljfärgat, kraftigt papper, som trycktes med texten i guldbrunt vilket gav en gammeldags känsla, men såg ändå exklusivt och modernt ut på samma gång.

Den 16 juli 2011 gifte vi oss i Tjärstad kyrka, som är en liten kyrka på landet. Eftersom det var viktigt att det var perfekt med alla tillbehör satsade vi på att köpa allt från Calligraphen. Blomsterkorgarna som näbbarna hade hittade vi där, liksom ett paraply i vår temafärg champagne, som vi garderade oss med ifall det skulle börja regna. Längs altargången i kyrkan strödde de tre näbbarna vita rosenblad. Efter vigselceremonin åkte vi med helikopter till bröllopsfesten i Starby kungsgård i Vadstena. För att vara säkra på att våra långväga gäster skulle hitta rätt beställde vi en vägskylt hos Calligraphen med våra namn, ordet Bröllopsfest och en kilometermarkering, vilket säkert uppskattades av gästerna. Vid infarten till bröllopslokalen satte vi upp vita ballonger med texten ”Just Married” så att gästerna skulle veta att de kommit rätt. Där inleddes bröllopsfesten med mingel och klassisk musik.

I festprogrammet trycktes en kort information om varje gäst som var skrivet på ett underfundigt vis. Där fanns också bröllopssnapsvisor, en liten berättelse om hur vi träffades, menyn och lite bilder på oss och våra föräldrar. Dessutom fanns ett program för kvällen så att gästerna skulle veta vad som skulle hända och när.

I festlokalen var honnörsbordet dekorerat med Vendelarosor, som hade arrangerats som ett hängande täcke. Rosorna gick i champagne och matchade festprogrammet och placeringskorten perfekt. Ovanför honnörsbordet satt en vit banderoll med våra namn och vårt nya, gemensamma efternamn tryckt i lila. Även bröllopstårtan med rosor på gick i champagne och de lila servetterna med namn och datum på kändes som ett fint inslag. Under bröllopsdansen lät vi gästerna blåsa bubblor på oss. Det var lite annorlunda men blev precis så bra som vi hade föreställt oss och även för gästerna var det kul med något nytt. Dagen efter hade vi också en banderoll tryckt med texten ”Tack för igår, vi har dragit oss tillbaka, önskar familjen Millerhovf” tryckt i lila. Banderollen satt uppe vid frukosten då vi hade dragit oss tillbaka till spa-anläggningen.

Det är de små detaljerna som gör helheten så det känns helt perfekt. "


Text: Johanna Millerhovf
Foto: Gustav Bjerne www.bjerne.se

Johanna och Anders valde:

Inbjudningskort, purity, vanilj, 135x135
Vigselprogram, purity, vanilj, 165x165
Placeringskort, purity vanilj
Festprogram, unique levigato, vanilj
Matservett, lila
Fototackkort, purity, naturvitt, 165x165