Åsa och Martin


"Vi visste redan från början att vi ville lägga mycket fokus på trycksakerna till vårt bröllop eftersom de betyder så mycket för helhetsintrycket. Efter att noggrant ha gått igenom olika tryckföretag på marknaden valde vi Calligraphen eftersom de hade mest att välja på och möjligheten att få allt i samma stil och färg, detta gjorde att vi inte behövde beställa saker från en massa olika ställen.

Vi ville ha ett stilrent bröllop helt i vitt, med inslag av grönt och silver. Detta höll vi fast vid genom alla våra val, vilket gav ett genomtänkt helhetsintryck. Vi valde Uniqueserien i vitt till både inbjudningskort, festhäften, placeringskort och tackkort. Vi beställde även banderoller, CD-fodral, servetter, ljus, bilskylt och tyllrosett i vitt och valde sedan att utforma en egen layout som trycktes i grått och silver på alla våra trycksaker.

Vi föll för layouten trend 2S eftersom vi ville ha ett klassiskt elegant bröllop som inte skulle vara för gulligt. Layoutens kombination av ett lite gammaldags typsnitt som Cezanne tillsammans med ett rakare typsnitt tilltalade oss. Vi ville dock ha de raka bokstäverna i liten stil och valde att byta ut Trajan pro till Avant garde istället. Vi kombinerade layouten med en hjärtsymbol och bara genom att maila Calligraphens kundtjänst visade det sig att vi kunde få vår egen layout på alla trycksaker vi beställde, något vi blev mycket glada över! Utöver vår personliga layout hittade vi ett silvrigt presentpapper som vi dekorerade servettringar och en del av trycksakerna med för att få det ännu mer personligt. Vi beställde även gästbok, penna, toastmasterklocka och amulett till strumpebandet med gravyr på, vilket är roligt att ha kvar nu som minne efter bröllopet.

Calligraphen hade även ett stort utbud av tårtdekorationer och det var kul när vi hittade "I min famn" som påminde om oss, det var bara att måla om de rosa rosorna till vitt så stämde de in i vårt färgtema. Till honnörsbordet beställde vi silverkonfetti i form av hjärtan och ovanför oss hade vi ett hjärta av murgröna med samma vita sidenband runt som vi använde till dekorationer i kyrkan. Vigselprogrammen beställdes i grönt för att bryta av lite mot allt det vita, men med samma layout som på övriga trycksaker.

Vi fick precis den vackra inramning till vårt bröllop som vi ville ha och många av våra gäster tyckte allt var så välordnat. Att se allt på plats var nästan magiskt, med Calligraphens hjälp fick vi det bröllop vi drömt om!"

Foto: Fotograf Camilla Löfgren, Fotoateljén Gamla Linköping - www.fotoateljen.info / Privat

Åsa och Martin valde

Unique Tintoretto vit, inbjudningskort 135x135
Unique Tintoretto vit, festprogram 108x303
Unique Tintoretto vit, placeringskort
Vigselprogram, grön
Gästbok, satin
Toastmasterklocka, silver
Banderoll till festlokalen
Banderoll till bilen
CD-fodral, vita
Metallicpenna, silver
Amulett med gravyr, silverplätterad
Tyllrosett
Hjärtformade ballonger, vita
Tårtdekoration, I min famn
Antikljus, vita
Kaffeservetter, vita
Konfettihjärtan, silver
Sidenband, vit
Satinband, salvia
Strass, hjärta, 6 mm
Vitt satinband, 10m
Rosenblad, vita
Unique Tintoretto vit, fototackkort