Kysymyksiä ja vastauksia

Tässä on kysymyksiä, joita meiltä kysytään useasti.
Asiakaspalvelumme auttaa teitä mielellään kaikenlaisissa tilauksiinni liittyvissä asioissa.


Sisältyykö kuori korttien hintaan?

Koska kaikki hääparit eivät tarvitse kuorta tai esim. askartelevat sen itse, kortti ja kuori myydään erikseen. Kun kuoren hintaa ei ole lisätty korttiin, maksat vain kortista, ellei kuorille ole tarvetta.

Sisältyykö painatus kortin hintaan? 

Koska jotkut parit haluavat painattaa, printata tai tekstata kortit itse, painatushintaa ei ole valmiiksi lisätty korttien hintaan. Näin maksatte vain siitä, mitä juuri te tarvitsette. Kutsutekstin painamisen hinta on korttimäärästä riippumatta 39 euroa / sivu. Joten painatushinta pysyy samana tilasit sitten kortteja 10 tai 100 kpl. Kannen painatuksen voit tilata kaksiosaisiin kortteihin, painatuksen hinta on korttimäärästä riippumatta 35 euroa. Useimmiten kansiin painetaan hääparin etunimet ja hääpäivä. 

Entä jos tarvitsen jälkeenpäin lisää painettuja kortteja?

Jos tarvitset lisää painettuja kortteja, voit tehdä lisätilauksen helposti. Ensimmäisen tilauksen tekstit löytyvät meiltä valmiina sähköisessä muodossa. Painatus- ja lähetyskulut ovat aivan samat kuin ensimmäisessä tilauksessa, koska samat työt tehdään alusta alkaen kokonaan uudelleen. Tämän vuoksi kannattaakin varalta tilata ylimääräisiä kortteja ja kuoria jo ensimmäisessä tilauksessa.


Voiko runon painaa kutsukortteihin?

Parhaita kutsukortteja runon painattamiselle ovat kortit, joissa on runsaasti tilaa, esim. kortit joissa on sisälehti. Tällöin runolle on hyvin tilaa sisälehden aukeaman vasemmalla sivulla ja kutsuteksti painetaan oikealle sivulle. Tällöin tehdään kaksi eri painotyötä ja painatuksesta tulee kaksi eri painatusmaksua. (Katso painatushintakysymystä ylempänä.) Ellei kortissa ole sisälehteä ja runo painetaan samalle sivulle kutsutekstin kanssa, kannattaa valita mahdollisimman korkea kortti, jossa on enemmän painotilaa runolle matalassa kortissa.


Kutsut kaksikielisiin häihin?

Jos haluatte molemmat kieliversiot painettavaksi samaan korttiin, parhaiten tähän soveltuvat kortit, joissa on sisälehti. Tällöin toinen kieli painetaan sisälehden aukeaman vasemmalle puolelle ja toinen kieli oikealle puolelle. Silloin kaksi eri painotyötä ja painatuksesta tulee kaksi eri painatusmaksua. (Katso painatushintakysymystä ylempänä.) Mikäli molemmat kieliversiot painetaan omalle kortilleen, tehdään silloin kaksi eri painotyötä ja painatuksesta tulee kaksi eri painatusmaksua. (Katso painatushintakysymystä ylempänä.) Jos kutsussanne on ns. erikoiskirjaimia (esim. Japanin kieli) lähettäkää teksti sähköisesti tiff- tai eps- kuvatiedostona, tarkkuus vähintään 300 dpi:tä. Tällöin teksti muokataan latomossamme kortin kokoon ja painetaan juuri sellaisena kuin olette sen lähettänyt.


Mikä ero on mattapainatuksella, folipainatuksella ja kohopainatuksella?

Mattapainatus on painotavoista perinteisin. Kutsutekstit painetaan aina mattavärillä. Painovärivaihtoehtoja on lukuisia. Kiiltävää folipainatusta käytetään korttien kansipainatuksiin. Foliovärivaihtoehtoja on tehtaallamme tällä hetkellä 14. Upeaa kohopainatusta käytetään korttien kansipainatuksiin. Tällöin kannen teksti on koholla kortin pinnasta. Kohopainetuilla kansilla luot kutsuille hilllityn ja tyylikkään kokonaisuuden.


Mikä on testipainatus?

Ennen kutsukorttien painatusta, on mahdollista tilata testipainatus yhdelle kortille. Tällöin teidän tekstinne painetaan valitsemallenne kutsukortille teidän toivomallanne mattapainovärillä. Testipainatuksen hinta 18,50 sisältää kortin painatukset mattavärillä, kortin a´ hinta laskutetaan erikseen, postikulut 1,20 euroa. Jos tahdotte tilata kortistanne testipainatuksen, ottakaa yhteys asiakaspalveluumme 02-230 6000 tai sähköpostitse now.forever@calligraphen.fi


Ovatko servettien värisävyt samat kuin korttien värit? Korttien värisävyjä on lukuisia, samoin kuin servettien?

Lähetämme teille mielellämme tuotteista malleja, jotta voitte varmistua, että ne sopivat teidän tarkoitukseenne.Miten nimikoinnin tiedot lähetetään?

Tilatessasi nimikoinnin kortteihin tai kirjekuoriin lähetä vieraiden nimet exel-tiedostona sähköpostilla; now.forever@calligraphen.fi. Kuorien nimikoinnissa kirjoita vieraiden tiedot omiin kenttiinsä; nimi / osoite / postinumero ja postitoimipaikka. Lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme 02-230 6000.

Saako kiitoskortin kuvakehyksellä kaikkiin korttimalleihin?

Kehyksellinen kiitoskortti on saatavana useisiin korttimalleihin. Mikäli kortin kohdalla ei ole mainintaa kiitoskortista, voit käyttää valitsemaasi kutsua kiitoskorttina esim. siten, että kiitosteksti painetaan esim. kortin ylälaitaan ja kiinnitätte valokuvan kaksipuoleisella Pritt- teippinauhalla korttiin. Näin valitsemanne korttiteema säilyy juhlan alusta loppuun.

Miten pitkä on tuotteiden toimitusaika?

Tuotteet lähtevät tehtaalta keskimäärin 10 arkipäivän kuluessa. Korttien koho- ja foliopainatukset saattavat viedä aikaa muutaman päivän enemmän, koska niihin tilataan erillinen painolaatta. Mikäli tuotteilla on kiire, ilmoittakaa siitä tilauksessa, niin kiirehdimme tilausta parhaamme mukaan. Mikäli toimitus viivästyy, ilmoitamme siitä teille. Halutessanne tarkempaa tietoa tilauksestanne, soita ystävällisesti asiakaspalveluumme 02- 230 6000 tai laita sähköpostia now.forever@calligraphen.fi Mikä on oikovedos?

Oikovedos on sähköinen versio sähköpostiin teidän kutsustanne, hinta 10 euroa. Eli teidän korttipohjanne kokoon on aseteltu teidän tekstinne valitsemallanne tekstityypillä ja asettelulla. Hääparit usein tilaavat oikovedoksen, koska silloin tekstiin voidaan vielä veloituksetta tehdä muutoksia ennen korttien painamista. Teksti lähtee kirjapainolle vasta, kun olette hyväksyneet oikovedoksen.


 Mitä servetteihin voi painattaa?

Servettien painatushintaan (20 e) kuuluu kuvion (esitelty servettien kohdalla) ja etunimien + pvm painaminen kuvissa näkyvällä tekstityypillä. Halutessasi painattaa oman kuvion tai vaihtaa tekstityypin toiseksi teetämme painatusta varten metallilaatan, jonka hinta on 34 euroa. Halutessasi oman kuvion tai muun tekstityypin, tee tilaus sähköpostilla tai soita asiakaspalveluumme 02-230 6000. Eli kahviservettien painatus maksaa 20 euroa ja ruokaservettien painatus 20 euroa. Molemmista tehdään eri painotyöt, koska liinat ovat erikokoisia eikä painatus muuten osu oikeaan kohtaan. Jos haluat tilata esim. 50 kpl valkoista kahviservettiä ja 50 sinistä kahviservettiä, on painatuksen hinta edelleen 20 euroa, koska liinat ovat samankokoisia. Tee tässä tapauksessa tilauksesi sähköpostilla, koska nettikaupan ohjelma ei muuten valitettavasti osaa laskuttaa oikein. Servetteihin voidaan painaa mustalla myös teidän oma valokuvanne. Lähetä valokuva tarkistusta varten asiakaspalveluumme www.nowandforever.fi

 
Miten voin hyväksyä oikovedoksen tai tehdä muutoksia?

Muutosten tekeminen oikovedokseen on helppoa. Voit ilmoittaa muutokset meille sähköpostilla tai ihan vain soittamalla. Oikovedoksen hyväksyminen (eli lupa teiltä että kortit saa nyt painaa) tarvitaan aina kirjallisena sähköpostilla.


Voiko kaupassa antaa lisäohjeita esim. tekstin asetteluun?

Kassalla (sivu, johon kirjoitatte myös yhteystietonne) on kenttä "Mahd. huomautukset tähän". Siihen voitte antaa lisäohjeita asettelusta tai kommentoida mitä muuta tahansa tilaukseen liittyvää. Voitte kirjoittaa myös ohjeita sulkuihin tekstin jälkeen. Tilaukset eivät mene koneelta koneelle, vaan jokaisen tilauksen käy läpi graafikko, joten ei ole vaaraa että ohjeita painetaan kortteihin.

Miksi mallitilaukseni ei ole tullut vielä?

Mallivarastomme lähettää näytetilaukset 95 %:sesti seuraavana arkipäivänä. Yleisin syy mallitilauksen viipymiseen ovat puutteelliset osoitetiedot, esim. katuosoitteen puuttuminen. Varmistattehan malleja tilatessanne, että kirjoitatte osoitetietonne huolellisesti, jotta tiedämme minne mallit voi lähettää. Ellei tilaamasi malli ole viikon kuluessa saapunut, voit lähettää viestiä asiakaspalveluumme: now.forever@calligraphen.fi 


Asiakaspalvelumme on täällä teitä varten.

Asiakaspalvelumme on avoinna korona-aikana
maanantaina klo 9.00 - 15.45
tiistaina klo 9.00 -13.00
keskiviikkona klo 9.00 - 13.00
torstaina klo 9.00 - 13.00
perjantaina suljettu

Calligraphen Oy
Yrttipellontie 1
90230 Oulu

Puhelin: 02-230 6000


Sähköposti: now.forever@calligraphen.fi